18 september 2021
16:15

Ingarö IF 3

Referat: IF Brommapojkarna 3 - Ingarö IF 3

Underbara förutsättningar idag med en stark matchtrupp på 14 tjejer och därmed även förhoppningar om en bra match. Och det blev det. Vi visste sedan mötet i våras att motståndarna hade ett jämnbra lag med hög lägstanivå och rejäl spets - och det stämde. En tjej gjorde samtliga tre mål (två på frispark och ett efter att vi tappat boll i fel läge) och resten av laget var riktigt bra de med. Men idag var vi som sagt riktigt starka och spelar en otroligt fin fotboll i 90 minuter. Rörelsen och snacket är bra och därmed kommer även passningsspelet igång och vi löser de flesta situationer på en eller två nudd. Så imponerande!

Redan efter 15min har vi haft en del lägen som tyvärr inte resulterat i mål. När motståndarna då satte två rätt snöpliga mål så var det skönt att Amanda kunde trycka in 1-2 med första halvleks sista spark efter en frispark. I halvtid pratade vi om att fortsätta hålla uppe spelet och humöret även om vi skulle släppa in ett mål och om motståndarna gjorde det jobbigt för oss.

Tyvärr släpper vi även in 1-3 tidigt i andra halvlek men vårt spelmässiga övertag tillsammans med laganda och positivt snack gör att tjejerna jobbar på och fortsätter äga spelet. Så när vi gör 2-3 på en perfekt frispark av Vera B från höger kan vi sedan starta en slutforcerering som leder till kvittering. Ella skjuter stenhårt i ribban och Sally snappar upp returen och får den i mål. Ytterst välförtjänt och otroligt härligt när tjejerna spelat bästa 11-mannamatchen hittills och dessutom mot riktigt vasst motstånd.